Тъй като потребителските навици продължават да се преориентират към фирмите за електронна търговия, които обещават по-бързи доставки, проследяване на пратките и широк набор от възможности за доставка, става все по-трудно за малките и средни предприятия да се конкурират в динамичната корпоративна среда. Но докато мащабът на бизнеса на най-големите онлайн търговци не винаги може да се конкурира с конвенционалните компании, вие можете да използвате същите иновативни инструменти за управление на флота от превозни средства. Въведете мерки като GPS проследяване в реално време на автомобили или камиони и ще разберете колко рентабилно решение е това.
GPS проследяването за контрол на автопарк е сравнително просто предложение, предлагащо безпрецедентно ниво на достъп и управление за собствениците на бизнес и мениджърите на флота от превозни средства. Ето и какви са предимствата на една такава политика.

Намалени разходи за гориво

Докато решението за проследяване чрез GPS тракери не може да промени цената на горивото, то може да ви каже, ако водачът на камиона или колата прекалява със скоростта или ненужно отчита празен ход. То също така позволява на собствениците на компаниите да следят маршрутите, които шофьорите предприемат, като им позволява да предлагат алтернативи с по-малко спирки и или по-лек трафик и по-добра пътна настилка.

Оптимизирана работа

С проследяването вие можете да изпращате конкретни превозни средства в реално време много по-ефективно, отколкото при традиционните методи. Вместо да се търси местоположението на шофьорите и да ги чакате те сами да докладват, можете просто да проверите платформата си за наблюдение, за да определите местоположението на близкото превозно средство и да му задавате необходимите задачи.

Повишена отчетност на служителите

Това никога не е лесен и приятен разговор с вашите шофьори, но служителите може да се нуждаят от напомняне от време на време, че някой гледа. GPS проследяването на автомобилите от автопарка позволява на мениджъра на флота да види кой предприема неефективни маршрути, кара по-бързо от позволеното, прави нерегламентирани или твърде дълги почивки и други.

Осигуряване на по-добро обслужване на клиентите

Ако клиентите чакат доставка с много голям приоритет, можете да намалите времето за чакане, като намерите и изпратите най-близкото превозно средство до своя клиент или просто се убедите, че водачите на вашите камиони и коли се движат в срок по най-оптималния маршрут. Много платформи за контрол на автопарк позволяват на диспечера да се свърже с водачите чрез различни електронни средства, включително текстови съобщения, както и съобщения, изпратени директно до GPS устройства в автомобила.

По-ефективна пътна помощ в случай на авария

Стават и спешни случаи. Независимо дали са резултат от неизправност на превозното средство или външна намеса, GPS решенията могат да намалят значително времето за реакция, като идентифицират местоположението на превозното средство, независимо дали е деактивирано или е в движение.

В допълнение, повечето платформи за проследяване предоставят мобилен достъп през редица устройства с уеб базирана поддръжка. Ако вашата флота все още работи на CB радио и хвърчащи бележки, може би вече е време да излезете от 20-ти век и най-сетне да влезете в 21-ви. Бъдете умни и модерни предприемачи, за да имате успешен бизнес!