Джи Пи Ес Контрол ЕАД - Четвъртата Логистична Бизнес Конференция

Джи Пи Ес Контрол ЕАД се включи в Четвъртата Логистична Бизнес Конференция – „Логистиката в свързания свят“ проведена на 27 октомври 2016 г в София.

Конференцията позволи да се срещнат широк кръг мениджъри и професионалисти от различни области като транспорт, спедиция, 3PL доставчици, куриери, производство, дистрибуция, търговия и др.

Екипът на Джи Пи Ес Контрол ЕАД, заедно с водещи лектори – мениджъри и експерти от водещи компании, които предлагат професионални решения в областта на "свързаната логистика", представи своите най-нови софтуерни и хардуерни решения.

Събитието бе посетено от широк кръг управители, мениджъри, ръководители, специалисти, логистици на транспортни, спедиторски, куриерски, дистрибуторски, търговски, строителни и производствени фирми.

 

27.10.2016

 

Роскосмос планира значително да увеличи точността на позициониране в руската система за спътникова навигация ГЛОНАСС (GLONASS) с което да доведе този показател до 10cm. След като през 2012г. изведените в орбита сателити от тази система достигнаха 24броя, точността на определение на местоположението достигна 2,8m. Според заместник директора на Роскосмос – Анатолий Шилов, след като системата „Лъч“ която служи за корекция на на навигационния сигнал започне да работи в пълен обем, точността на ГЛОНАСС на територията на Русия може да стане по-малко от метър. Шилов не изключва възможността това да се случи до края на годината.

Що се отнася до проекта по подобряването на позиционирането в системата ГЛОНАСС до 10cm, то за неговата реализация Роскосмос е готов да задели 2,9млрд. рубли. Съответния търг вече е публикуван в обществените поръчки на сайта. Приемът на оферти завършва на 24юни, а разбора ще се проведе два дни по късно. тръжните условия изискват завършване на проекта до 2020г.

 

26.05.2014

Прочети цялата статия


Смартфонът ви почти винаги знае къде се намирате. Това става благодарение на специален чип в апарата, който приема сигналите от спътниците от системата за глобално позициониране GPS.
Тази система обаче често работи неустойчиво или въобще не работи, когато на пътя на сигналите от спътниците има някакво препятствие. Но в скоро време това може да се промени благодарение на нова технология за определяне на местоположението, която чрез измерване на гравитационните сили, действащи върху атомите, ще може да работи дори под вода, в затворени помещения и под земята.

20.05.2014

Прочети цялата статия


 

Централен Офис

"Джи Пи Ес Контрол" ЕАД

 

София 1592, Бул. "Христофор Колумб" № 43

 

+359 2 4144 645 - Отдел Продажби

+359 2 9651 549 - Работа с клиенти

GPS Nº 42.680491 Eº 23.4001746