Съществуват много ползи от мобилната или отдалечената работна ръка. За някои фирми това е дори неизбежно. И все пак, както при всичко, което има предимства, ще срещнете и някои недостатъци – като въпроса за ефективното управление на членовете на екипа.

Има обаче някои добри новини тук. И това е, че мобилните устройства и приложения предлагат на работодателите все повече решения за управлението на екипите, независимо къде се намират те. Представяме ви 4 основни ползи, макар и те да са много повече, чрез които услугите с GPS улесняват ежедневните операции на малкия бизнес.

Автоматизирани графици и заплати

Много компании губят време и производителност, като карат служителите си ръчно да попълват графици, които шефовете после трябва да събират и обработват. Но автоматизирането на този процес може да помогне за елиминирането на измами и неточности.

С помощта на автоматизирана GPS система можете да гарантирате, че вашите служители действително работят тогава, когато трябва да го правят. Това е особено важно за контрола на транспортния бизнес. Лесното отчитане ви позволява и безпроблемно да се занимаете с възнагражденията и да платите точно толкова, колкото е заработено.

Подобрена производителност и комуникация със служителите

Обвинявайте човешката природа за това, но е факт – хората са по-продуктивни, когато са наблюдавани. Според ново проучване на университета “Конкордия” в Монреал, Канада, електронният мониторинг наистина е свързан с по-висока производителност.

Но тези констатации се отнасят и за доставките и транспортния бизнес. Да разполагате със система за проследяване на превозните средства ви гарантира, че работната ви сила ще избере най-ефективните маршрути и ще изпълни задачите бързо и навреме. Мониторингът допълнително дава възможност на работодателя да прегледа времето, необходимо на служителя да достигне до определено място или да изпълни определена задача. Това дава възможност за обучения и коригиране на слабостите, така че работниците да са по-ефективни.

По-добро обслужване на клиентите

В крайна сметка, ако промените, които правите, не са от полза за клиентите ви, едва ли са чак толкова добри. Само с няколко кликвания лесно можете да видите къде се намират всички ваши фирмени превозни средства и бързо да изпратите най-близкия служител до конкретен клиент. Не само можете да предоставите на този клиент по-бързо обслужване, но и да му гарантирате точен час на пристигане. Не забравяйте, че с подобряването на производителността и елиминирането на икономически неизгодните ръчни процеси, ще спестите пари за компанията си, а така ще пестят и клиентите ви.

Намалени застрахователни разходи

Връщаме се към човешката природа: всички знаем, че караме малко по-безопасно и бавно, когато има полицай точно зад нас. По същата логика, ако вашите служители знаят, че са проследявани, те по-вероятно ще спазват вашите препоръки за работа. Това ще намали броя на инцидентите и по този начин ще ви осигури по-добра застрахователна ставка. Нещо повече, ако автомобилът бъде откраднат, вашата GPS система ще позволи на полицията да проследи и намери колата ви, спестявайки ви разходите за нова.

Решенията за GPS проследяване са бъдещето на мобилната работна ръка. Ако не използвате една от тези системи, тогава най-вероятно не разполагате с максимална производителност и постоянно генерирате ненужни разходи. Така че проследяването чрез GPS е най-доброто решение, което ще ви позволи да увеличите състоянието на своята компания и всичко в нея да се случва с лекота. Със сигурност е нещо, което искате, нали?