Ако имате транспортен бизнес и той се развива относително успешно, но нямате ясна концепция за растежа му, вероятно не разполагате с твърде много възможности за успех. Дори да е клише, е добре да имате идеите си ясно визуализирани, дори да са написани на хартия, за да ги следвате с лекота и упоритост. Ето и нашите съвети за лесни стъпки, с които ще повишите стойността на своята фирма за транспорт.

Уверете се, че вашите най-добри клиенти са най-добрите

Установете топли и приятелски, но ясни и строги отношения с клиентите си. Те трябва да бъдат лоялни към вас, както и вашият екип към тях – процесите са винаги двустранни. Когато се отнасяте добре едни към други, но знаете и къде е границата между личното и деловото, работните процеси ще протичат далеч по-гладко.

Повече точки за контакт

Трябва да сте сигурни, че предлагате на своите клиенти няколко точки за контакт, свързани с вашия бизнес. Това създава стабилност за бъдещето на тези взаимоотношения, дори ако някога има промяна в собствеността или местоположението ви. По този начин се дава и спокойствие на бъдещите купувачи и се повишава стойността на бизнеса.

Технологии и развитие на марката

Поемете контрол над вашата професионална марка. Сайтът на фирмата ви е лещата, през която повечето хора по света ще виждат вашия бизнес. Трябва да изглежда много добре. Освен това, вниманието върху оптимизацията за търсачките също може да бъде много ценна инвестиция. Оптимизирането е процесът на постигане на по-високо класиране при търсене с ключова дума в интернет и ще ви осигури повече показвания в мрежата.

Финансите – организирани и актуализирани

Възможността да получите най-актуалната финансова информация за бизнеса си с натискането на един бутон ви дава шанс да направите необходимите корекции и навременни подобрения. Ако нямате тази опция, пропускате момента да увеличите стойността на бизнеса си. Постарайте се винаги да знаете какво се случва с парите ви.

Ясен план за бъдещето на бизнеса

Икономическата несигурност може да попречи на планирането на бъдещето на фирмата. Но в крайна сметка винаги има несигурност, така че бъдете проактивни. Направете си бизнес план, който адресира няколко сценария при различни ситуации. Така винаги ще сте подготвени за действие и няма да има какво да ви изненада.

Услугата FIXY

Възможен ли е транспортен бизнес без надеждна флота от превозни средства? Не. Тук става дума не само за качество на возилата, но и за много добър контрол над автопарка и служителите. Ето защо, ако искате винаги да знаете къде са и как се придвижват шофьорите във вашата фирма, дали стоките и услугите стигат до клиентите максимално бързо и дали служителите ви са лоялни към вас, трябва да се доверите на модерните технологии. Можете да постигнете това чрез внедряване на GPS система във вашия бизнес или по-конкретно използвайки услугата FIXY на доказаните през годините професионалисти от gpscontrol.bg. Тази софтуерна програма е клиентска част, която обработва, анализира и визуализира получените данни от GPS устройствата, монтирани в превозните средства.

Разбира се, за да можете да измервате как увеличавате стойността на вашия транспортен бизнес, първо трябва да установите базова линия. Това се постига чрез получаване на надеждна оценка от специализиран източник, който разбира уникалните качества на конкретната индустрия и извършва процедурата регулярно на всеки 12-18 месеца, за да гарантира, че бизнесът е в крак с целите на собствениците. Успех!