GPS проследяването на превозни средства е важен инструмент за намаляване на разходите – независимо дали за малкия бизнес или за големите национални корпорации. По-специално, фирмите успяват да управляват ефективно своите активи чрез системите за проследяване в реално време. В резултат на това успешно спестяват от оперативните разходи и осигуряват удовлетворение на клиентите заедно с това.

Предлагаме ви по-изчерпателно обяснение за предимствата на GPS за камион, с въвеждането на който можете значително да подобрите състоянието на вашия бизнес.

Намалени разходи за гориво

Един от най-големите фирмени разходи всяка година е този за гориво. С GPS система за проследяване, мениджърите на флотата могат да измерват маршрутите, по които се движат техните превозни средства, а в последствие могат да набележат по-кратки маршрути и по-късно да спестят пари по това перо.

Системите за проследяване могат да събират информация за скоростта на движение и алармират към диспечерите, ако водачът надвиши определената скорост. По този начин компаниите могат осезаемо да намалят количеството използвано гориво и да гарантират, че машините им няма да се изхабят твърде бързо.

Харчовете могат да се оптимизират и като постоянно се проверява производителността на служителите. Превишаването на периодите на почивка и целенасоченото преминаване през по-дълги маршрути са често срещани грешки, които могат да доведат до високи разходи за гориво. Устройството за проследяване ще даде на мениджърите удобството да проверяват състоянието на своите превозни средства в реално време.

Проследяване на поведението на водача

Знанието, че са наблюдавани, ще накарат шофьорите да работят по-отговорно. Придържането към правилата на водача е достатъчно, за да се елиминират високите разходи за поддръжка на

превозните средства. Това също така насърчава производителността, като предоставя безпристрастни данни за графика, по който си почива и работи служителят.

Точният отчет за тяхното представяне дава възможност на ръководството да предоставя стимули за тези, които се справят по-добре от другите.

Избягване на кражба и осигуряване безопасността на водача

Разходите, причинени от откраднати камиони, представляват огромен удар за бюджета и ресурсите на компанията. С помощта на система за проследяване в реално време можете да възстановите много средства и материали, като устройството автоматично ви уведоми за местонахождението на превозните ви средства.

Докато е на път, безопасността на водача е изложена на риск от грабеж или пътнотранспортни произшествия. Системата за GPS проследяване на камиони автоматично съобщава на диспечерите в случай на извънредни ситуации.

Осигурявате по-добро обслужване на клиентите

Преди софтуера за проследяване на превозни средства, много от клиентите забравяха за точното време на доставяне на поръчките им. Благодарение на технологичния напредък, сегашните системи позволяват на тракерите да показват точното местоположение на камионите и да гарантират на клиентите, че ще стоките им пристигнат в определено време.

Същото важи и за закъснелите доставки. Няма нищо по-разочароващо за клиента от това компанията доставчик да не ги информира за причината за закъснението и за това кое е планираното време за доставка. Системата за проследяване може да помогне при предоставянето на цялата необходима информация, от която клиентът се нуждае, като точното движение на превозното средство и очаквания час на пристигане.

Разликата между активния и пасивния GPS

Ако търсите откъде да закупите такава технология, най-вероятно ще срещнете два термина: активен и пасивен GPS. Активните GPS тракери предават данни в реално време, давайки на мениджмънта точното местоположение и състоянието на флотата. Такова устройство трябва да

бъде свързано към автомобила, а софтуерното приложение трябва да бъде инсталирано в мобилен телефон, за да имате достъп до актуализациите в реално време.

От друга страна, пасивното проследяване на превозни средства не дава актуализации на живо. Вместо това, данните се съхраняват в USB, вградена памет или карта с памет в регистъра на данните. След това устройството трябва да бъде свързано към компютър, за да можете да преглеждате тези актуализации. Пасивните системи за проследяване обикновено струват по-малко от другите. Но в днешно време има голямо търсене на активни тракери поради многото ползи, които потребителите получават от тях.

Разбиране на GPS софтуера

Софтуерното приложение е проектирано да бъде лесно за инсталиране и лесно за използване. Цялата информация и актуализации на живо от вашия флот могат да бъдат достъпни, ако вашето устройство е свързано към интернет. Това ви осигурява лесен достъп до информацията на компанията 24/7, без да е необходимо да напускате офиса. Така разполагате и със сигурен, рентабилен и висококачествен инструмент за бизнеса навсякъде.

Доклади и сигнали

Бизнесът може да намали административната работа, тъй като отчетите се генерират автоматично. Системите често идват заедно с доклади на база индивидуални водачи или за цялата флота, стандартни отчети за движението, генерирани по график или при поискване, ежегодни отчети и други.

Заетите в областта на товарната и логистичната индустрия знаят, че управлението на флота от камиони е нещо много трудно. Организацията играе ключова роля при осигуряването на качествено и надеждно обслужване на вашите клиенти. Със споменатите по-горе отчети имате свободата да спазвате крайните срокове, без да е необходимо да компрометирате безопасността на вашите ресурси или служители.

GPS системата за проследяване ще вдъхне нов живот на вашия бизнес процес. Инвестирайте в тази технология и се възползвайте от нейните предимства, докато предоставяте по-точни и по-бързи услуги на клиентите си, като същевременно се грижите за бързия и сигурен растеж на компанията. Имайте предвид, че всичко това по никакъв начин не компрометира личните данни на служителите и те не би трябвало да се противопоставят на въвеждането на такава система във вашата фирма. Водачите са длъжни да се придържат към фирмените правила и не биха имали

проблеми с проследяването, стига да са етични. Първо, трябва да подчертаете ползите от системата. Функциите за безопасност и икономиите на компанията са достатъчен аргумент, за да се съгласят вашите колеги с това. Шофьорите могат да се възползват и от начина, по който GPS ги предпазва в случай на авария или друг проблем по време на път.

И накрая, проследяващата система е инструмент за много по-добро обслужване на клиенти, който ще привлича потребители и ще създава много повече бизнес възможности, които са от съществено значение за растежа на компанията. В резултат, това означава повече финансова стабилност и сигурни работни места. Бъдете добри предприемачи, които знаят как да осигурят най-доброто за себе си, своите клиенти и своите служители!